מדריך יינות – המדריך המלא לעולם היין

יין איכותי והתאמתו לסוג האוכל משרים חוויית טעם ייחודית, עשירה ומושלמת בכל מקום ואירוע
 
כאשר נערוך סיבוב בחנויות השונות וביניהן גם חנויות יין, נבחין בקלות כי ישנו מבחר עצום של יינות ובקלות ניתן ללכת לאיבוד. במאמר זה, נערוך סקירה אודות סוגי היינות אותם תוכלו למצוא בשוק ולהנות מהם, לדעת להתאים את היין הנבחר לסוג האוכל ובקרוב אולי גם אתם תתעניינו פתאום ברכישת מקרר יין מקצועי או מקרר יין ביתי להנאה מלאה ומושלמת גם בביתכם בכל רגע נתון.
 
חלוקת היין לקטגוריות


היין נחלק ל-2 סוגים עיקריים של קטגוריות והן:
  • צבע הענב– יין לבן, יין אדום, יין רוזה.
  • רמת הסוכר ביין– יין יבש, יין חצי יבש, יין מתוק, יין חצי מתוק.
גידול היין מתבצע גם הוא ב-2 דרכים שונות כאשר העולם הישן (צרפת, איטליה, גרמניה, אוסטריה, ספרד) פועל לפי מסורת והדגש הינו במשאבי הטבע והקרקע ואילו העולם החדש (ארה"ב, צ'ילה, אוסטרליה, ניו-זילנד, דרום אפריקה, ארגנטינה) פועל עפ"י טכנולוגיה וחדשנות עם התערבות בהשקייה, דישון ועוד.
 
זנים לבנים מול זנים אדומים


להלן זני היין השונים וההבדלים ביניהם כאשר זנים לבנים כוללים:
  • שרדונה– מקורו בצפון צרפת והוא הנפוץ בעולם.
  • סוביניון בלאן– מקורו בבורדו והינו נפוץ באיזורים מרובים בעולם.
  • מוסקט לבן– מקורו באירופה, מאופיין בארומה פירותית ומשמש כיין קינוחים.
  • אמרלד ריזלינג– הכלאה בין מוסקדל לריזלינג ומקורו בקליפורניה. מיועד ליינות זולים ופשוטים אך טובים.
זנים אדומים כוללים:
  • קברנה פרנק– מקורו בבורדו, לא נפוץ במיוחד וקשה לגידול.
  • קברנה סוביניון– זן אציל וכן מהנפוצים בעולם, מסתגל לתנאי אקלים מתשנים ומקורו גם כן בצרפת.
  • מרלו– נפוץ מאוד בעולם כאשר מקורו מבורדו, יימצא בכל מדינה שמייצרת יין.
  • פינו נואר– זן מפונק ומאוד רגיש, נחשב לחצוף מהזנים האדומים וקשה לגידול.
  • שיראז– מקורו באוסטרליה ומשום מה אינו נוחל הצלחה גדולה בישראל.
  • קרניאן– מקורו בספרד, הוא מאוד עמיד ומסתגל לתנאי שטח קשים כאשר בקבוק יין כזה יכול להמכר ב-100 ש"ח ויותר.
התאמת היין לסוג האוכל

מימים עברו, היו מביני היינות מתאימים את סוגי היינות למאכלים השונים ועד היום מנהג זה מקובל ליצירת הרמוניה וטעם מושלם בין המזון לשתיה. להלן מספר נקודות לעזרה בהתאמה:

  • מנות ראשונות מותאמות נפלא עם יינות לבנים. מאפים על בסיס בצק עלים במילו דגים או ירקות יילכו נהדר עם יין לבן קל ופירותי, פירות ים יהיו נפלאים עם יינות יבשים וסלמון מעושן עם יין לבן ארומטי ועז.
     
  • פסטות יתאימו עם יינות איטלקיים, כאשר העדיפות הינה ליינות לבנים ארומטיים אם הרוטב הינו שמנת וכן יינות אדומים קלים אם הרוטב הינו מעגבניות.
     
  • דגים המאופיינים במרקם רפה ורך (פורל, סול) יתאימו עם יינות לבנים קלים, לעומת דגים בעלי מרקם חזק יותר וקשה (סטייק טונה) אשר יתאימו עם יינות לבנים חזקים יותר ואפילו יינות אדומים.
     
  • עוף צלוי יהיה נפלא עם יין אדום, בעוד עוף מבושל, אפוי או מאודה בתוספת רטבים שונים יתאימו עם יינות לבנים ארומטיים.
     
  • בשר אדום יתאים נפלא עם יין אדום.
מספר יינות מובחרים
  • ג'ורג' דובף מרלו– שנת 2009 ומחירו כ-45 ש"ח.
  • לואי ז'אדו בורגון פינו נואר– מחירו כ-90 ש"ח.
  • ריאל אמפריאל שרדונה– יין ספרדי במחיר נוח של 35 ש"ח.
  • קסלירו דל דיאבלו קברנה סוביניון– יין צ'יליאני איכותי במחיר של 60 ש"ח.
לפרטים נוספים ומידע מקיף אודות יינות, רשימה מלאה של חנויות יין מובילות, מקרר יין מקצועי, מקרר יין ביתי ועוד, השאירו פרטים ע"י מילוי טופס קצרצר באתר ונציגינו ישמחו ליצור עמכם קשר ולעזור לכם בכל סוגיה כמו גם להציע לכם הצעות מחיר ייחודיות שלא תמצאו בשום אתר אחר.
 
דאגו להוועץ עם איש מקצוע מומחה ומנוסה אשר יידע להתאים את סוג היין לאירוע הנבחר בין אם לשימוש פרטי או כמתנה נהדרת לחברים ומשפחה
קבל הצעות עכשיו